Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami. Patent na zdrowe śniadanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek, który daje nam energię na wiele godzin. Właśnie dlatego powinien być nieodłącznym elementem każdego ranka. Do spożywania śniadań warto zachęcić także naszych najmłodszych domowników! Dzieci prowadzą aktywny tryb życia, spędzają w szkole wiele godzin, gdzie codziennie przyswajają spore ilości wiedzy. Pełnowartościowe śniadanie zapewni im odpowiednią porcję energii do działania!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Naleśniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 3/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- łyżka oleju rzepakowego
Masa do zapiekania:
- 0/5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki płynnego miodu
Dodatkowo:
- szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
- 8 łyżek kremowego twarożku
- pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
- granat
Składniki na naleśniki zmiksować i usmażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze