Sałatka z nadziewanej cukinii z fetą i granatem. Idealna na lekki obiad lub kolację
Połączenie cukinii i fety to smakowita propozycja nie tylko dla fanów greckiej kuchni. Sałatka na bazie tych składników to świetny sposób na szybki obiad lub kolację.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- cukinia
- granat
- 100 g ser grecki Feta
- 50 g serka śmietankowego
- 50 g kukurydzy z puszki
- świeża sałata
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Cukinię kroimy w plastry za pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu.
Przepis przygotowała Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko", uczestniczka V edycji programu "Mastechef".
Polecamy wideo: Sałatka z pieczonych buraków z serem kozim
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze