Trwa ładowanie...
d2xjdat
d2xjdat

Sałatka z nadziewanej cukinii z fetą i granatem. Idealna na lekki obiad lub kolację

Przepis

Połączenie cukinii i fety to smakowita propozycja nie tylko dla fanów greckiej kuchni. Sałatka na bazie tych składników to świetny sposób na szybki obiad lub kolację.

4.1
(7 głosów)
Oceń:
d2xjdat
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Sałatka z nadziewanej cukinii z fetą i granatem. Idealna na lekki obiad lub kolację
Materiały prasowe
Sałatka z nadziewanej cukinii z fetą i granatem. Idealna na lekki obiad lub kolację
Składniki
  • cukinia
  • granat
  • 100 g ser grecki Feta
  • 50 g serka śmietankowego
  • 50 g kukurydzy z puszki
  • świeża sałata
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Przepis

Cukinię kroimy w plastry za pomocą narzędzia do obierania, grillujemy z każdej strony. Fetę rozgniatamy, mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy posiekaną bazylię. Doprawiamy pieprzem i odrobiną oliwy. Cukinię smarujemy serową masą, zwijamy w roladki. Podajemy na sałacie z kukurydzą i pestkami granatu.

Przepis przygotowała Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko", uczestniczka V edycji programu "Mastechef".

Polecamy wideo: Sałatka z pieczonych buraków z serem kozim

Sałatka z nadziewanej cukinii z fetą i granatem. Idealna na lekki obiad lub kolację
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2xjdat

Podziel się opinią

2
2
Share
d2xjdat
d2xjdat

d2xjdat
d2xjdat
d2xjdat