Domowe krówki
Domowe krówki to jedne z tych przysmaków, które gwarantują przyjemną porcję słodkości. Robiąc je własnoręcznie, nie musimy obawiać się o konserwanty czy inne zbędne dodatki. To znakomity pomysł na prezent. Przepis prosto z bloga "Justmydelicious".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki masła
- 1/2 opakowania cukru wanilinowego
- 4 łyżki miodu
- sól morska
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając do czasu, aż kolor masy będzie taki jak na zdjęciu. Wtedy masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i odstawiamy do lodówki na noc. Po tym czasie kroimy masę według upodobania, następnie posypujemy kryształkami soli i gotowe.
Zobacz także: ekspresowy przepis na serowe ciasteczka
Zobacz wideo: Pudding chia i inne zdrowe słodycze
Podziel się opinią
Komentarze