Domowe krówki
Domowe krówki to jedne z tych przysmaków, które gwarantują przyjemną porcję słodkości. Robiąc je własnoręcznie, nie musimy obawiać się o konserwanty czy inne zbędne dodatki. To znakomity pomysł na prezent. Przepis prosto z bloga "Justmydelicious".
Paulina Krajewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki masła
- 1/2 opakowania cukru wanilinowego
- 4 łyżki miodu
- sól morska
Przepis
Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy na średnim ogniu, cały czas mieszając do czasu, aż kolor masy będzie taki jak na zdjęciu. Wtedy masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i odstawiamy do lodówki na noc. Po tym czasie kroimy masę według upodobania, następnie posypujemy kryształkami soli i gotowe.
Zobacz także: ekspresowy przepis na serowe ciasteczka
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl