ycipk-1j5c2z
ycipk-1j5c2z

Klopsiki gryczane. Wypróbuj na obiad

Przepis

Klopsiki z kaszy gryczanej z dodatkiem brokuła to świetny pomysł na smaczny obiad bez mięsa lub lekką przekąskę. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu czosnkowego. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

Trwa ładowanie...
ycipk-1j5c2z
Zdjęcie Gotuj ze mną
Podziel się
Składniki
  • 200 g kaszy gryczanej palonej ugotowanej na sypko
  • brokuł ugotowany
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko + żółtko
  • 2 łyżeczki prażonych pestek słonecznika
  • pęczek pietruszki
  • pieprz, sól
Przepis

Kaszę ugotowaną lekko zmiksować, brokuła rozdrobnić, cebulę i czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać brokuła, chwilę przesmażyć (ok. 5 min). Dodać warzywa do kaszy, dołożyć jajka, słonecznik, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Formować owalne pulpety, układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać około 20-25 minut w temp. 200 stopni. Podawać gorące, polane sosem czosnkowym lub jogurtem naturalnym i posypane natką pietruszki.

Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową

ycipk-1j5c2z

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

ycipk-1j5c2z
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-1j5c2z
ycipk-1j5c2z