Klopsiki gryczane. Wypróbuj na obiad
Klopsiki z kaszy gryczanej z dodatkiem brokuła to świetny pomysł na smaczny obiad bez mięsa lub lekką przekąskę. Najlepiej smakują w towarzystwie sosu czosnkowego. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Kaszę ugotowaną lekko zmiksować, brokuła rozdrobnić, cebulę i czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać brokuła, chwilę przesmażyć (ok. 5 min). Dodać warzywa do kaszy, dołożyć jajka, słonecznik, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Formować owalne pulpety, układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać około 20-25 minut w temp. 200 stopni. Podawać gorące, polane sosem czosnkowym lub jogurtem naturalnym i posypane natką pietruszki.
Zobacz też: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na bezę czekoladową
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze