Trwa ładowanie...
d1hf900

Filety drobiowe z grilla na ostro

Przepis

W ebooku "Chudnij razem ze mną! Pamiętnik Kingi Zawodnik", autorka dzieli się swoimi sposobami na to, jak zdrowo i mądrze zgubić zbędne kilogramy. W ebooku znajdziecie również sprawdzone przepisy na dietetyczne dania.

d1hf900
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
  • filet z piersi kurczaka - 700 g
  • kasza bulgur - 100 g
  • czosnek - 3 ząbki
  • oliwa - 3 łyżki
  • ciemny sos sojowy - 1 łyżka
  • ocet jabłkowy - 2 łyżki
  • mielone chili - szczypta
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz czarny - 2 szczypty
  • ulubione warzywa, np. brokuły
Przepis
  • Filety myję i kroję na pół, lekko rozbijam.
  • Mieszam oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, sos sojowy, chili, sól i pieprz.
  • Zalewam mięso marynatą i wstawiam na 3 godziny do lodówki.
  • Po wyjęciu lekko odsączam mięso z zalewy i grilluję około 4–5 minut z każdej strony.
  • Gotowe mięso układam na talerzu i jem z kaszą bulgur i ulubionymi warzywami, np. brokułami.
  • Wskazówki: polędwiczki są wyjątkowo delikatnym mięsem, więc nie można ich piec lub smażyć za długo, trzeba też uważać z czasem pieczenia.
  • Kurczaka możesz wymienić na cielęcinę lub schab.

Więcej przepisów znajdziecie w ebooku Kingi Zawodnik "Chudnij razem ze mną! Pamiętnik Kingi Zawodnik"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Filety drobiowe z grilla na ostro
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
Więcej tematów
d1hf900