Trwa ładowanie...
d3i0c51
10-08-2015 16:41

Przepyszny hamburger z polskiej wołowiny

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d3i0c51
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • wołowina 450 g
  • ser żółty Chedar
  • ciabatta 3 szt
  • rukola
  • czerwona cebula
  • pomidor,
  • świeży ogórek
  • 1 żółtko
  • 1 cebula,
  • masło
  • sól, pieprz,
  • kolendra
  • olej
  • sos hamburgerowy (np.Folwark)
Przepis

1.Wołowinę zmielić dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i żółtko.2. Wymieszać.3. Doprawić rozdrobnioną w moździerzu kolendrą, pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszać.4. Z przygotowanego mięsa formować kotlety.5. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju i ułożyć na niej przygotowane hamburgery, zmniejszyć ogień i smażyć w zależności od grubości kotletów od 3-5 minut z każdej strony.6. Ciabattę kroimy, smarujemy masłem i pieczemy w piekarniku 3-4 minuty w temperaturze 180 stopni a następnie na ciepłą ciabatte układamy: na jedną część plasterek sera i przygotowane hamburgery a na drugą warzywa w dowolnej kolejności i ilości.7. Całość polewamy sosem hamburgerowym ile kto lubi :-)

Przepis dodał użytkownik Kobi

Przepyszny hamburger z polskiej wołowiny
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
d3i0c51
Więcej tematów
d3i0c51