Podudzia z kurczaka z marchewką, groszkiem i dynią
Ten przepis został wypróbowany przeze mnie niejednokrotnie przy okazji spontanicznych spotkań z przyjaciółmi. Doskonała propozycja na rozgrzewające i pyszne danie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Podudzia myjemy, wysuszamy ręcznikiem papierowym i solimy. Obsmażamy z obu stron na głębokiej patelni do zrumienienia. Przekładamy do brytfanny.
Na tej samej patelni i tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, zmrożoną marchew z groszkiem i smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając. Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe. Zagotowujemy, przekładamy do brytfanny i pieczemy ok. 2 godziny do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze