Trwa ładowanie...
d3ef7g5
Małgorzata Kijowska

Pumpkin spice - dyniowy syrop do kawy

Przepis

Syrop dyniowy jest idealny jako dodatek do kawy lub do deserów, na przykład lodów czy też ciast. W waszej jesiennej spiżarni nie może go zabraknąć. Przepis przetestowała Małgorzata, autorka bloga "Daylicooking".

d3ef7g5
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Daylicooking
Źródło: Daylicooking
Składniki
  • 1 i 1/3 szklanki wody
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1/2 szklanki dyniowego puree
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/3 świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki esencji waniliowej
Przepis
  • Zagotuj w garnuszku wodę z cukrem. Dodaj resztę składników, wymieszaj i gotuj na minimalnym ogniu przez 5-7 minut. Powstanie dość gęsty syrop – niemal mus.
  • Należy go mieszać co jakiś czas, żeby nie pryskał ani nie przypalił się.
  • Po ugotowaniu możesz przetrzeć syrop przez gęste sitko, aby pozbyć się większych drobinek dyni.N ie jest to jednak konieczne.

Zobacz też przepis na biszkoptowe ciasto z owocami

Pumpkin spice - dyniowy syrop do kawy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3ef7g5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
d3ef7g5
Więcej tematów
d3ef7g5