Trwa ładowanie...
d429662
d429662

Krem z dyni z delikatnym serkiem i szałwią. Rozgrzej się!

Przepis

Jesienny klimat zdecydowanie sprzyja przyrządzaniu aromatycznych zup. Rozgrzewające, kuszące intensywnymi kolorami i głębokim smakiem, są idealną propozycją na wartościowy i pyszny obiad lub kolację. Korzystając z sezonu na dynię, przygotujmy prostą i efektowną zupę krem z aksamitnym serem.

4.2
(5 głosów)
Oceń:
d429662
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Materiały prasowe
Zdjęcie
Składniki
  • 1 kg dyni hokkaido
  • 2-3 cm imbiru świeżego
  • 250 ml mleka
  • ok. 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła np. szałwia
Przepis

Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, dodać dynię, chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony ser i starty imbir, gotować, aż się rozpuści, zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Krem z dyni z delikatnym serkiem i szałwią. Rozgrzej się!
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d429662

Podziel się opinią

11
2
Share
d429662
d429662

d429662
d429662
d429662