Trwa ładowanie...
dh0y3r6
01-06-2022 12:11

Pierogi ze szpinakiem

Przepis

Nawet jeśli wydaje ci się, że szpinak to nie twoja bajka, wypróbuj ten przepis. Oto przepyszny sposób na pierogi ze szpinakiem i twarogiem.

dh0y3r6
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki

Farsz:

  • pieprz, sól do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 150 g twarogu lub fety
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 jajko

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 jajko
Przepis
  • Ciasto: z mąki, wody gorącej pomagając sobie widelcem (żeby się nie sparzyć) zarobić ciasto, po przestygnięciu (można dać dobrze ciepłej wody) dodać jajko. Wyrobić elastyczne ciasto (nie może być zbyt twarde).
  • Rozwałkować wyciąć kwadraty lub szklanką koła nakładać farsz, skleić. Wrzucać na osolony wrzątek gotować do miękkości.
  • Farsz: szpinak rozmrozić (można wyjąć na noc do rozmrożenia), odlać delikatnie nadmiar wody, w rondelku rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę i czosnek zeszklić, dodać szpinak dusić aż odparuje, doprawić solą pieprzem.
  • Kiedy przestygnie dodać biały ser, jajko, doprawić wymieszać.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pierogi ze szpinakiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dh0y3r6
dh0y3r6
dh0y3r6
dh0y3r6
Więcej tematów
dh0y3r6