Trwa ładowanie...
d28uiq9
Joanna Krzewińska

Biały ser w ostrej posypce. Genialna przekąska

Przepis

Biały ser smakuje nie tylko ze szczypiorkiem czy rzodkiewką. Można go przyrządzić na wiele sposobów. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", proponuje twaróg w genialnej ziołowo-paprykowej posypce. Musicie wypróbować ten przepis.

d28uiq9
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 1 klinek białego sera
  • 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki (można dodać mniej)
  • 4-5 łyżek soli gruboziarnistej
Przepis

Ser dokładnie obtoczyć solą, przyciskając ją. Odstawić na talerzu w chłodne miejsce na 6 godzin. Następnie ser wytrzeć ręcznikiem papierowym. Obtoczyć w mieszance przypraw, dokładnie je przyciskając i wcierając. Zawinąć w papier do pieczenia i włożyć do lodówki na 3 dni, codziennie obracając. Po trzech dniach można jeść. Tak przygotowany ser, może w lodówce poleżeć kilka dni.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Biały ser w ostrej posypce. Genialna przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
4
Share
d28uiq9
d28uiq9
d28uiq9
d28uiq9
d28uiq9
Więcej tematów
d28uiq9