Biały ser w ostrej posypce. Genialna przekąska
Biały ser smakuje nie tylko ze szczypiorkiem czy rzodkiewką. Można go przyrządzić na wiele sposobów. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", proponuje twaróg w genialnej ziołowo-paprykowej posypce. Musicie wypróbować ten przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 1 klinek białego sera
- 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
- 1 łyżeczka ostrej wędzonej papryki (można dodać mniej)
- 4-5 łyżek soli gruboziarnistej
Ser dokładnie obtoczyć solą, przyciskając ją. Odstawić na talerzu w chłodne miejsce na 6 godzin. Następnie ser wytrzeć ręcznikiem papierowym. Obtoczyć w mieszance przypraw, dokładnie je przyciskając i wcierając. Zawinąć w papier do pieczenia i włożyć do lodówki na 3 dni, codziennie obracając. Po trzech dniach można jeść. Tak przygotowany ser, może w lodówce poleżeć kilka dni.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze