Lekka sałatka z kaszą kuskus i świeżymi warzywami. Pycha!
Bardzo smaczna, a zarazem prosta i szybka do przygotowania sałatka na bazie kaszy kuskus. Znajdziemy w niej mnóstwo kolorowych warzyw. Dla wzbogacenia smaku możemy dodać również pokruszony ser feta.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: |
- Kaszę zalewamy wrzątkiem wg opisu na opakowaniu (dla wzbogacenia smaku zamiast wody można użyć bulionu).
- Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, potem kroimy z kosteczkę. Kroimy również ogórka (dla walorów estetycznych możemy nie obierać go ze skorki), cebulę i paprykę.
- Drobno siekamy koperek. Pieczarki możemy podsmażyć na odrobinie masła czy oleju, ale możemy również dodać surowe.
- Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki dodajemy do kaszy, mieszamy i odstawiamy do lodówki, by się przegryzło.
- Dla smaku możemy dodać odrobinę oleju sezamowego.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze