Kotleciki z piekarnika
Kotlety, które będą smakować całej rodzinie. Można je również usmażyć na patelni.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Zamiast mąki kukurydzianej można użyć jasnej mąki orkiszowej lub mąki ryżowej. Kukurydziana nadaje jednak ładny kolor.
Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Dodać jajko, mąkę, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać.
Masę wykładać łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Żeby uzyskać taki sam kształt kotlecików, używam okrągłej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 40 minut. Kotleciki mają się zarumienić.
Więcej inspoiracji na pyszne i zdrowe dania znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze