Kuleczki mięsno-ziemniaczane
Obiad, który zasmakuje każdemu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 850 g ziemniaków
- 500 g łopatki wieprzowej
- 40 g pora
- 100 g sera mozzarella
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Ziemniaki ugotować i roztłuc. Mięso zmielić. Por pokroić w kostkę. Mięso, por, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz wymieszać. Z mięsa formować kulki. Łyżką nabierać ziemniaki, rozpłaszczać w dłoni. Kłaść na ziemniaki kulkę mięsną i owijać masą ziemniaczaną.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (górna i dolna grzałka) na około 50 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym serem. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Więcej inspoiracji na pyszne i zdrowe dania znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze