Trwa ładowanie...
d2lff7n
d2lff7n

Placki z kiszonej kapusty z kwaśną śmietaną

Przepis

Warto też docenić smaki kuchni polskiej. Te proste placki z kiszonej kapusty zawsze miło wspominam. Z dodatkiem kwaśnej śmietany są przepyszne. Jeśli chcecie, możecie ten zestaw wzbogacić o dodatek produktu białkowego. Fajnie sprawdzi się wędzony łosoś, makrela lub pstrąg.

5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Malwina Bareła
Składniki
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • kwaśna śmietana do podania (opcjonalnie)
Przepis

Kapustę dokładnie odciskamy. Sok warto zachować i np. wypić. Jest bardzo zdrowy. Kapustę drobno siekamy. W misce umieszczamy mąkę, mleko, jajko, dodajemy majeranek, około pół łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Dokładnie mieszamy trzepaczką. Dokładamy kapustę, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy małe porcje ciasta. Smażymy po kilka minut z każdej strony do zrumienienia i odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły "Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły"

  Materiały prasowe
(Materiały prasowe)
Placki z kiszonej kapusty z kwaśną śmietaną
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

58
4
Share
d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
d2lff7n
Więcej tematów
d2lff7n