ycipk-31cowq
ycipk-31cowq

Placki z kiszonej kapusty z kwaśną śmietaną

Przepis

Warto też docenić smaki kuchni polskiej. Te proste placki z kiszonej kapusty zawsze miło wspominam. Z dodatkiem kwaśnej śmietany są przepyszne. Jeśli chcecie, możecie ten zestaw wzbogacić o dodatek produktu białkowego. Fajnie sprawdzi się wędzony łosoś, makrela lub pstrąg.

Trwa ładowanie...
ycipk-31cowq
Czas przygotowania:

30-60 minut

Rodzaj kuchni:

Kuchnia polska

Na ile osób:

1

Rodzaj diety:

Dieta niskokaloryczna

Zdjęcie Malwina Bareła
Podziel się
Składniki
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka oleju do smażenia
  • kwaśna śmietana do podania (opcjonalnie)
Przepis

Kapustę dokładnie odciskamy. Sok warto zachować i np. wypić. Jest bardzo zdrowy. Kapustę drobno siekamy. W misce umieszczamy mąkę, mleko, jajko, dodajemy majeranek, około pół łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Dokładnie mieszamy trzepaczką. Dokładamy kapustę, mieszamy.

ycipk-31cowq

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy małe porcje ciasta. Smażymy po kilka minut z każdej strony do zrumienienia i odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podajemy z dodatkiem kwaśnej śmietany.

Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły "Przepis pochodzi z książki Malwiry Bareły"

Materiały prasowe
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-31cowq
ycipk-31cowq