Trwa ładowanie...
d4ibuzq
d4ibuzq

Kurczak marmurkowy

Przepis

Przepyszna wędlinka, którą bez problemu zrobicie w domu. Niskokaloryczna, o dużej zawartości białka.

3.5
(21 głosów)
Oceń:
d4ibuzq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Kurczak  marmurkowy
Materiały prasowe
Kurczak marmurkowy
Składniki
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 500 g uda z kurczaka
  • 35 g żelatyny
  • 1 ząbek czosnku
  • papryka słodka i ostra, pieprz i sól do smaku
Przepis

Zamiast kurczaka można użyć mięsa z indyka. Przyprawy mogą być dowolne. Mięso pokroić w niedużą kostkę. Dodać żelatynę, czosnek wyciśnięty przez praskę, przyprawy i sól. Całość dokładnie wymieszać i włożyć do rękawa do pieczenia. Nadać kształt i związać mocno, żeby trzymało formę. Nadmiar rękawa najlepiej zebrać na wierzchu i przekłuć w kilku miejscach, żeby nie pękł przy pieczeniu. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C (górna i dolna grzałka). Piec około godziny. Ostudzone mięso wstawić do lodówki na kilka godzin. Ja zostawiam na noc. Następnie usunąć rękaw i pokroić w plasterki.

Więcej inspoiracji na pyszne i zdrowe dania znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy"

Materiały prasowe
d4ibuzq
Kurczak marmurkowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

90
17
Share
d4ibuzq
d4ibuzq

d4ibuzq
d4ibuzq
d4ibuzq