Trwa ładowanie...
d2kxt8f
14-09-2020 11:42

Przepis na mięsną roladę z wyjątkowym farszem

Przepis

Jedliście kiedyś taką roladę? Mięso mielone faszerowane jajecznicą, warto wypróbować. Przepis dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.

d2kxt8f
1.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki

• 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
• 1 cebula
• 1 łyżeczka majeranku
• sól
• papryka ostra
• 1 jajko całe
• 2 łyżki bułki tartej
• 6 plasterków sera żółtego

Składniki na jajecznicę:
• 4 jajka całe
• sól, pieprz
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ puszki groszku konserwowego
• olej do smażenia

Przepis
  • Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wsypujemy majeranek oraz bułkę tartą.
  • Dokładnie mieszamy i wykładamy na folię aluminiową robiąc prostokąt.
  • Na mięsie rozkładamy ser żółty.
  • Robimy farsz: jajka wbijamy do naczynia, roztrzepujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy pokrojone drobno papryki oraz groszek konserwowy. Mieszamy dokładnie łyżką.
  • Wylewamy na rozgrzany olej, można zrobić jeden duży placek lub kilka małych.
  • Po usmażeniu placki z jajek wykładamy na ser.
  • Wszystko razem zwijamy robiąc roladę i zawijamy w folię.
  • Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180 st. C.
  • Roladę przed podaniem kroimy w plastry 2 cm.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Przepis na mięsną roladę z wyjątkowym farszem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kxt8f
d2kxt8f
d2kxt8f
d2kxt8f
Więcej tematów
d2kxt8f