Ciasteczka z suszoną żurawiną i białą czekoladą
Domowych wypieków nie są w stanie zastąpić żadne słodycze, nawet te z najlepszej cukierni. Poza tym, przygotowując te ciasteczka w domu, mamy pewność, jakich składników używamy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Miksujemy z masłem i dwoma rodzajami cukru. Dodajemy jajko i wanilię. Delikatnie mieszając dodajemy białą czekoladę i żurawinę. Wstawiamy ciasto do zamrażalnika na 10-15 minut. Łyżką formujemy z ciasta małe kulki i układamy je na papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (do momentu, gdy ciasteczka staną się złociste).
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze