Trwa ładowanie...
d23v7ww
d23v7ww
Cukrowa Wróżka

Ciacho dla największych łasuchów. Połączenie serka, czekolady i ciasteczek

Przepis

Mamy dla was propozycję na ciasto, króre zaspokoi nawet najwększych fanów słodkości. - Ciężkie, bardzo czekoladowe, z wyczuwalnymi kawałeczkami ciasteczek i delikatną masą, która przełamuje mocno kakaowy smak. Myślę, że dodanie dodatkowych ciasteczek do serka też by nie zaszkodziło - pisze autorka bloga "Cukrowa Wróżka".

2.7
(3 głosy)
Oceń:
d23v7ww
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Cukrowa Wróżka
Składniki
  • 8 łyżek masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 10 ciasteczek oreo, pokruszonych, ale nie całkiem drobno
  • 2 jaja
  • 1 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki soli

Masa serowa:

  • 200 g serka kremowego lub zmielonego twarożku lub twarożku śmietankowego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło roztapiamy z cukrem. Kiedy lekko przestygnie, dodajemy do niego jajka i mleko. Roztrzepujemy. Mąkę, kakao i sól przesiewamy. Dodajemy do nich miksturę jajeczną i wszystko razem mieszamy. Dodajemy ciasteczka. Składniki masy serowej ucieramy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Na nim układamy kleksy z twarożku. Widelcem robimy marmurkowy wzorek, tzn. jakieś tam esy-floresy. Pieczemy około 22-24 minut. Wyjmujemy, studzimy kilkanaście minut w formie, a następnie wyjmujemy.

Zobacz także: lekki sernik z herbatą

d23v7ww
Ciacho dla największych łasuchów. Połączenie serka, czekolady i ciasteczek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww