Domowa biała czekolada. Na pewno nie pójdzie w boczki
Pyszna wegańska czekolada, która dosłownie rozpływa się w ustach. Można ją przygotować w kilka chwil z trzech składników. Przepis poleca Agnieszka Wiśniewska z fundacji Szczęśliwi bez cukru.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 100 g masła kakaowego
- 100 g inuliny
- erytrol puder do smaku
Masło kakaowe rozpuścić np. w kąpieli wodnej. Wymieszać inulinę z erytrolem i powoli, dokładnie mieszając, wlewać masło kakaowe. Dobrze rozetrzeć grudki. Przelać do foremki (najlepiej silikonowej) i schłodzić. Na zdjęciu czekolada posypana jest płatkami róży.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze