Trwa ładowanie...
d195jez
26-03-2018 11:06

Domowa biała czekolada. Na pewno nie pójdzie w boczki

Przepis

Pyszna wegańska czekolada, która dosłownie rozpływa się w ustach. Można ją przygotować w kilka chwil z trzech składników. Przepis poleca Agnieszka Wiśniewska z fundacji Szczęśliwi bez cukru.

d195jez
4.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Szczęśliwi bez cukru
Źródło: Szczęśliwi bez cukru
Składniki
  • 100 g masła kakaowego
  • 100 g inuliny
  • erytrol puder do smaku
Przepis

Masło kakaowe rozpuścić np. w kąpieli wodnej. Wymieszać inulinę z erytrolem i powoli, dokładnie mieszając, wlewać masło kakaowe. Dobrze rozetrzeć grudki. Przelać do foremki (najlepiej silikonowej) i schłodzić. Na zdjęciu czekolada posypana jest płatkami róży.

Domowa biała czekolada. Na pewno nie pójdzie w boczki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
14

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d195jez
d195jez
d195jez
d195jez
Więcej tematów
d195jez