Domowa biała czekolada. Na pewno nie pójdzie w boczki
Pyszna wegańska czekolada, która dosłownie rozpływa się w ustach. Można ją przygotować w kilka chwil z trzech składników. Przepis poleca Agnieszka Wiśniewska z fundacji Szczęśliwi bez cukru.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 100 g masła kakaowego
- 100 g inuliny
- erytrol puder do smaku
Przepis
Masło kakaowe rozpuścić np. w kąpieli wodnej. Wymieszać inulinę z erytrolem i powoli, dokładnie mieszając, wlewać masło kakaowe. Dobrze rozetrzeć grudki. Przelać do foremki (najlepiej silikonowej) i schłodzić. Na zdjęciu czekolada posypana jest płatkami róży.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl