Trwa ładowanie...
d2ivyd6
d2ivyd6

Schab nadziewany morelami

Przepis

Kaczka z jabłkami, indyk z żurawiną, więc dlaczego nie schab nadziewany morelami? Dania mięsne połączone z owocami to naprawdę świetne połączenie smakowe. Nawet jeżeli nie lubisz łączyć mięs z owocami, to to danie przekona cię, że naprawdę warto.

4.0
(21 głosów)
Oceń:
d2ivyd6
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Schab nadziewany morelami
Składniki
  • 2 kg schabu środkowego bez kości,
  • 25 dag suszonych moreli,
  • puszka ananasa w syropie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • łyżeczka pieprzu.
Przepis

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, a następnie odstawić do lodówki na 2 godziny. Morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, również odstawić na 2 godziny. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem.

W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni, polewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

d2ivyd6
Schab nadziewany morelami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2ivyd6
d2ivyd6

d2ivyd6
d2ivyd6
d2ivyd6