Trwa ładowanie...
d3zelka
07-12-2011 18:25

Schab nadziewany morelami

Przepis

Kaczka z jabłkami, indyk z żurawiną, więc dlaczego nie schab nadziewany morelami? Dania mięsne połączone z owocami to naprawdę świetne połączenie smakowe. Nawet jeżeli nie lubisz łączyć mięs z owocami, to to danie przekona cię, że naprawdę warto.

d3zelka
4.0
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 2 kg schabu środkowego bez kości,
  • 25 dag suszonych moreli,
  • puszka ananasa w syropie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • łyżeczka pieprzu.
Przepis

Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, a następnie odstawić do lodówki na 2 godziny. Morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, również odstawić na 2 godziny. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem.

W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni, polewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Schab nadziewany morelami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zelka
d3zelka
d3zelka
d3zelka
Więcej tematów
d3zelka