Schab nadziewany morelami
Kaczka z jabłkami, indyk z żurawiną, więc dlaczego nie schab nadziewany morelami? Dania mięsne połączone z owocami to naprawdę świetne połączenie smakowe. Nawet jeżeli nie lubisz łączyć mięs z owocami, to to danie przekona cię, że naprawdę warto.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, a następnie odstawić do lodówki na 2 godziny. Morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, również odstawić na 2 godziny. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem.
W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni, polewając co jakiś czas wytwarzającym się sosem.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze