Zapomnij o kotletach ociekających tłuszczem. Przepis na pieczone schabowe
Schabowe z ziemniakami i surówką to obiadowy klasyk. Niestety takie danie to te prawdziwa bomba kaloryczna. mamy jednak dobra wiadomość dla wszystkich którzy dbają o linię. Na diecie wcale nie musicie rezygnować z ulubionych schabowych. Wystarczy przygotować je w lżejszej wersji bez smażenia.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Schab pokrój na plastry i rozbij tłuczkiem. Płatki kukurydziane pokrusz lub delikatnie zblenduj (nie na pył).
- W miseczce wymieszaj jogurt, jajko, musztardę i przyprawy. do marynaty włóż mięso i odstaw na ok. 30 minut.
- Obtocz kotlety w mące i płatkach, a następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl