Trwa ładowanie...
d226hsw
d226hsw

Schab z farszem. Na świąteczny obiad

Przepis

Schab z farszem można przygotować na wiele różnych sposobów, w każdym wydaniu smakuje wspaniale. Roladki schabowe z pieczarkowym farszem z powodzeniem mogą zastąpić pieczone mięso lub tradycyjne kotlety. Podaj do nich ulubioną surówkę i pieczone ziemniaki lub puree.

4.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Schab z farszem. Na świąteczny obiad
123
Składniki
  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryka czerwona słodka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
Przepis

Farsz: kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy, dodajemy podsmażone pieczarki (obrane i pokrojone na kawałki) i cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry, majerankiem i słodką papryką. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Przepis dodał użytkownik eluchap56

Schab z farszem. Na świąteczny obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d226hsw
d226hsw
d226hsw
d226hsw
d226hsw