Schab z farszem. Na świąteczny obiad
Schab z farszem można przygotować na wiele różnych sposobów, w każdym wydaniu smakuje wspaniale. Roladki schabowe z pieczarkowym farszem z powodzeniem mogą zastąpić pieczone mięso lub tradycyjne kotlety. Podaj do nich ulubioną surówkę i pieczone ziemniaki lub puree.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Farsz: kapustę kiszoną gotujemy do miękkości, drobno kroimy, dodajemy podsmażone pieczarki (obrane i pokrojone na kawałki) i cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry, majerankiem i słodką papryką. Plastry schabu dokładnie płuczemy, osuszamy. Każdy kawałek rozbijamy na cienki plaster i kładziemy po 1 łyżce lub 2 farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju z obu stron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl