Trwa ładowanie...
d3kt4pg
11-08-2020 10:04

Deser lodowy z orzechami nerkowca. Przepis Ewy Wachowicz

Przepis

Najlepszy deser na lato? Oczywiście lody. Ewa Wachowicz proponuje obłędny deser lodowy z ananasem i mleczkiem kokosowym. Do tego karmelizowane orzechy. Palce lizać!

d3kt4pg
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Okazja:
Archiwum prywatne
Źródło: Archiwum prywatne
Składniki
  • 1 cały świeży ananas
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 2 łyżki soku z cytryny

Nerkowce w karmelu:

Do podania:

  • bratki
Przepis
  • Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę. Pozbawić "oczek", odciąć twardy środek i pokroić na małe kawałki.
  • Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
  • Posiekać orzechy nerkowca. Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier i gdy się roztopi, dorzucić posiekane orzechy. Wymieszać aby dobrze pokryły się karmelem.
  • Przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.
  • Zamrożone kawałki ananasa przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.
  • Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Deser lodowy z orzechami nerkowca. Przepis Ewy Wachowicz
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kt4pg
d3kt4pg
d3kt4pg
d3kt4pg
Więcej tematów
d3kt4pg