Trwa ładowanie...
dp0lky0
dp0lky0

Sernik na zimno z galaretką

Przepis

Trudno o lepszy deser na upalne dni niż sernik na zimno. Nie wymaga pieczenia, spód jest z herbatników, a masę serową mieszamy z rozpuszczonymi galaretkami. Prosto, szybko i pysznie.

4.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

Okazja:
Sernik na zimno z galaretką
123RF
Składniki
  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 5 galaretek (2 pomarańczowe, 2 malinowe,1 dowolna)
  • 0,5 kg herbatników
  • puszka ananasów
Przepis
  • Twaróg zmielić. Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody (2 pomarańczowe rozpuścić w 0,5 litra wody, 2 malinowe rozpuścić w 0,5 litra wody).
  • Twaróg podzielić na dwie połowy i każdą połowę połączyć dokładnie mikserem z jednym rodzajem galaretki.
  • Blachę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać jeden obok drugiego herbatniki tak, aby dokładnie przykrywały blaszkę.
  • Wylać na to twaróg wymieszany z galaretką pomarańczową. Na masę twarogową wyłożyć herbatniki i wylać drugą masę serową.
  • Odsączyć ananasy i poukładać na serniku. Pojedynczą galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu i zalać sernik i owoce. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.

Przepis dodał użytkownik kluki1

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sernik na zimno z galaretką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dp0lky0

Podziel się opinią

Share
dp0lky0
dp0lky0
dp0lky0
dp0lky0
Więcej tematów
dp0lky0