Sajgonki z farszem mięsnym. Jak je zrobić w domu?
Sajgonki to jedno z najpopularniejszych dań azjatyckiej kuchni. Zyskały rzesze wielbicieli na całym świecie, również w Polsce. W łatwy sposób możecie je przygotować w domu. Przekonajcie się sami, że wychodzą przepyszne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 15 arkuszy papieru ryżowego
- makaron sojowy ugotowany (posiekany)
- 10 dag kapusty włoskiej
- garść grzybów mun (namoczonych i posiekanych)
- 30 dag mięsa mielonego
- sól, pieprz
- olej do głębokiego smażenia
- 1 jajko
- Mięso mieszamy z posiekaną kapustą, makaronem, grzybami, jajkiem i przyprawami.
- Gotowy farsz zawijamy w arkusze namoczonego papieru ryżowego.
- W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Sajgonki smażymy przez ok. 10 minut, aż się zarumienią.
- Osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy ze słodkim sosem chili.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze