Kurczak po chińsku z ryżem. Pomysł na szybki obiad
Propozycja na szybki obiad w azjatyckim stylu dla całej rodziny. Miękki i soczysty filet z kurczaka z mieszanką chińską, podany z ryżem curry. Przepis dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia chińska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju.
- Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej i podsmażamy chińską mieszankę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz odlaną z zalewy kukurydzę.
- Pod koniec dodajemy fix rozrobiony w 1 szklance wody, chwilkę gotujemy.
- Potrawkę podajemy z ugotowanym ryżem z jedną łyżką curry.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl