Kurczak po chińsku z ryżem. Pomysł na szybki obiad
Propozycja na szybki obiad w azjatyckim stylu dla całej rodziny. Miękki i soczysty filet z kurczaka z mieszanką chińską, podany z ryżem curry. Przepis dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Mięso kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju.
- Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej i podsmażamy chińską mieszankę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz odlaną z zalewy kukurydzę.
- Pod koniec dodajemy fix rozrobiony w 1 szklance wody, chwilkę gotujemy.
- Potrawkę podajemy z ugotowanym ryżem z jedną łyżką curry.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze