Miska czarnej fasoli. Kolorowa przekąska
Miska wypełniona po brzegi zdrowymi smakołykami to doskonały pomysł na wartościowy posiłek lub przekąskę. Przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Olej rzepakowy do smarowania patelni
- ½ szklanki mrożonych ziaren kukurydzy
- 1 pierś z kurczaka (140 g) bez skóry (opcjonalnie)
- 3 łyżki pokrojonych w kostkę pomidorów
- 2 łyżki krojonej w kostkę czerwonej cebuli
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 1½ łyżeczki oraz 2 łyżki świeżo siekanej kolendry
- ½ łyżeczki drobno siekanej papryczki jalapeño (bez struktur wewnętrznych i nasion)
- Szczypta mielonego kminu rzymskiego
- Szczypta grubej soli
- 1 szklanka gotowanego brązowego ryżu
- 1 szklanka czarnej fasoli z puszki, opłukanej i odcedzonej
- ½ awokado, pokrojone w plastry, oraz ½ szklanki przygotowanego wcześniej guacamole
- ¼ szklanki tartego sera cheddar
Więcej przeczytasz w książce "Moc na talerzu"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze