Capellini nidi z krewetkami i oliwkami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Makaron Capellini Nidi 200 g
- Krewetki surowe bez pancerzy 100 g
- Kapary 30 g
- Oliwki czarne 50 g
- Oliwa z oliwek
- Natka pietruszki
- Rozmaryn
- Bazylia
Makaron gotujemy według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzewamy oliwę, po czym dorzucamy kilka igiełek rozmarynu oraz posiekany czosnek. Dodajemy krewetki, oliwki oraz kapary. Całość chwilę przesmażamy i dorzucamy makaron. Danie doprawiamy do smaku
i posypujemy obficie natką pietruszki i bazylią.
Przepis dodał użytkownik synertime
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze