WP
WP

Bezglutenowe spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Materiały prasowe
Podziel się

Proste danie pełne smaku i świetnie prezentujące się na talerzu? Takie właśnie jest spaghetti z poniższego przepisu! Ciekawe dodatki, szybkie przygotowanie i wyśmienity efekt końcowy sprawią, że spaghetti z krewetkami będzie często gościło w menu każdego smakosza. Danie doskonale sprawdzi się w diecie osób unikających glutenu oraz wśród miłośników tradycyjnych potraw.

Składniki
  • 15 krewetek
  • 3 łyżki masła
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 pomidor bez skórki
  • 150 ml wody, bulionu lub białego wina
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • parmezan do oprószenia
  • 300 g makaronu bezglutenowego np. 3 Pauly spaghetti
Przepis

Krewetki gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną drobno cebulkę oraz czosnek. Dodajemy bulion, sos sojowy, pokrojony w kostkę pomidor bez skórki oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, mieszamy i dusimy przez ok. 5 minut. Dodajemy krewetki i dusimy jeszcze kilka minut. Makaron bezglutenowy gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i serwujemy wymieszany z przygotowanym sosem, oprószony parmezanem. Gotowe!

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP