Trwa ładowanie...
d1eup74
01-09-2017 17:50

Sałatka z fasolki szparagowej z miodowo-musztardowym sosem

Przepis

Fasolka szparagowa to jeden z sezonowych produktów, które kuszą smakiem i wartościami odżywczymi. Może być dodatkiem lub grać główną rolę w daniu np. w sałatce. Podana z aromatycznym sosem będzie smakować o każdej porze dnia. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Kulinarne przygody Gatity".

d1eup74
3.3
(19 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.kulinarneprzygodygatity.pl
Źródło: www.kulinarneprzygodygatity.pl
Składniki
  • 300 g fasolki szparagowej

Sos:

  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek EV
  • sok z 1 cytryny
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól morska
Przepis

Czosnek rozcieramy w moździerzu z solą, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy na parze przez około 20 minut. Przelewamy zimna wodą i odstawimy do odcieknięcia. Fasolkę polewamy sosem i mieszamy.

Polecamy wideo: marokańska surówka

Sałatka z fasolki szparagowej z miodowo-musztardowym sosem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

20
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1eup74
d1eup74
d1eup74
d1eup74
Więcej tematów
d1eup74