Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie
Fasolka szparagowa w aromatycznym sosie pomidorowym to w lekka i pyszna przekąska, która świetnie komponuje się z mięsem, ryżem czy nawet makaronem. Można ją też zajadać jako samodzielną przystawkę. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- ok. 250 g fasolki szparagowej, pokrojonejna mniejsze długości
- 1 duża cebula, poszatkowana w kostkę
- 5 ząbków czosnku, pokrojonych w grubsze plastry
- 3/4 puszki pomidorów w puszce
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz,
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta mielonego kuminu
Na dużej patelni, na oliwie, podsmażamy kilka minut cebulę. Gdy zacznie robić się miękka, dodajemy resztę składników i smażymy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Przykrywamy patenię, zmniejszamy gaz na minimum i dusimy, aż fasolka będzie miękka. Mieszamy co jakiś czas. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze