Trwa ładowanie...
dfdol7p
oprac. Katarzyna Gileta

Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie

Przepis

Fasolka szparagowa w aromatycznym sosie pomidorowym to w lekka i pyszna przekąska, która świetnie komponuje się z mięsem, ryżem czy nawet makaronem. Można ją też zajadać jako samodzielną przystawkę. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Marta M.".

dfdol7p
2.9
(16 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Marta M.
Źródło: Marta M.
Składniki
  • ok. 250 g fasolki szparagowej, pokrojonejna mniejsze długości
  • 1 duża cebula, poszatkowana w kostkę
  • 5 ząbków czosnku, pokrojonych w grubsze plastry
  • 3/4 puszki pomidorów w puszce
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz,
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta mielonego kuminu
Przepis

Na dużej patelni, na oliwie, podsmażamy kilka minut cebulę. Gdy zacznie robić się miękka, dodajemy resztę składników i smażymy kilka minut, co jakiś czas mieszając. Przykrywamy patenię, zmniejszamy gaz na minimum i dusimy, aż fasolka będzie miękka. Mieszamy co jakiś czas. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Fasolka szparagowa po libańsku. Smakuje obłędnie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

37
8
Share
dfdol7p

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dfdol7p
dfdol7p
dfdol7p
dfdol7p
Więcej tematów
dfdol7p