Trwa ładowanie...
d1s0jbc

Fasolka szparagowa z parmezanem i panko. Prosto, szybko i smacznie

Przepis

Fasolkę szparagową możemy kupić przez cały rok. Jednak to właśnie latem smakuje ona najlepiej. Młode strączki świetnie komponują się z bułka tarta podsmażoną na maśle. Warto jednak trochę zaszaleć i przygotować fasolkę nieco inaczej. Przepis na fasolkę z parmezanem i panko znajdziecie na blogu "Kuchennymi drzwiami".

d1s0jbc
2.2
(23 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Kuchennymi drzwiami
Źródło: Kuchennymi drzwiami
Składniki
Przepis
  • Fasolkę obierz ze strony, gdzie jest ogonek i opłucz na sicie. Gotuj w osolonym wrzątku aż będzie al dente. Odcedź na sicie.
  • Na patelnię z grubym dnem wsyp panko i podgrzewaj na sporym ogniu, aż zacznie się rumienić. Wtedy przełóż na patelnię fasolkę i posyp połową parmezanu. Wymieszaj i przełóż na talerz. Posyp resztą parmezanu. Możesz posypać jeszcze pieprzem, jeżeli to ma być samodzielne danie.
  • My jedliśmy ją z krewetkami i chorizo z patelni, z dodatkiem grzanek z bagietki. Ostrość chorizo nam wystarczyła i całość skomponowała się w bardzo przyjemne danie.

Zobacz też: wieniec na zakwasie

Fasolka szparagowa z parmezanem i panko. Prosto, szybko i smacznie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
Share
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
Więcej tematów
d1s0jbc