Trwa ładowanie...
d3us8ag
12-09-2018 09:08

Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą

Przepis

Czasem warto przełamać kulinarną rutynę i wprowadzić do jadłospisu nowe danie. Ciekawym pomysłem jest zastąpienie tradycyjnej fasolki szparagowej podawanej z bułką tartą, zupełnie inną odsłoną tego przysmaku. Autorka bloga "DayliCooking" poleca przepis na sałatkę z fasolki z serem feta, pomidorkami, prażonym słonecznikiem i świeżą bazylią. Koniecznie go wypróbujcie.

d3us8ag
2.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Daylicooking
Źródło: Daylicooking
Składniki
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 200 g sera feta
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3-4 łyżki łuskanego słonecznika
  • listki świeżej bazylii
Przepis

Fasolkę szparagową oczyścić - pousuwać końcówki i ewentualne łyka, dokładnie wypłukać. Ugotować do miękkości ( na około 1 litr wody dodać 1 płaską łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki cukru.) Po ugotowaniu odcedzić i wystudzić. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Ser pokroić w kostkę. Na suchej patelni podprażyć słonecznik - wystudzić.
Wszystkie składniki wymieszać razem. Udekorować listkami bazylii.
Można skropić dobra oliwą, ale nie jest to konieczne.

Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3us8ag
d3us8ag
d3us8ag
d3us8ag
Więcej tematów
d3us8ag