WP

Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa z pomidorami i fetą - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Daylicooking
Podziel się

Czasem warto przełamać kulinarną rutynę i wprowadzić do jadłospisu nowe danie. Ciekawym pomysłem jest zastąpienie tradycyjnej fasolki szparagowej podawanej z bułką tartą, zupełnie inną odsłoną tego przysmaku. Autorka bloga "DayliCooking" poleca przepis na sałatkę z fasolki z serem feta, pomidorkami, prażonym słonecznikiem i świeżą bazylią. Koniecznie go wypróbujcie.

Składniki
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 200 g sera feta
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 3-4 łyżki łuskanego słonecznika
  • listki świeżej bazylii
Przepis

Fasolkę szparagową oczyścić - pousuwać końcówki i ewentualne łyka, dokładnie wypłukać. Ugotować do miękkości ( na około 1 litr wody dodać 1 płaską łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki cukru.) Po ugotowaniu odcedzić i wystudzić. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Ser pokroić w kostkę. Na suchej patelni podprażyć słonecznik - wystudzić.
Wszystkie składniki wymieszać razem. Udekorować listkami bazylii.
Można skropić dobra oliwą, ale nie jest to konieczne.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP