Trwa ładowanie...
d38vwbo
oprac. Katarzyna Gileta

Nowy smak fasolki. Doskonały pomysł na jesień

Przepis

Pyszna fasolka szparagowa w sosie z dodatkiem aromatycznej przyprawy curry. Doskonały dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d38vwbo
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 1 łyżka oleju
  • ½ łyżeczki gorczycy białej
  • ½ łyżeczka kolendry mielonej
  • 3 goździki
  • 1 cebula
  • 1 duża marchew
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka curry
  • szczypta chili
  • sól
  • 1 kostka warzywna
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 ½ szk. wody
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
Przepis
  • Jedną łyżkę oleju rozgrzewamy na dużej patelni. Dodajemy gorczycę, kolendrę, goździki.
  • Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy, dodajemy do gorczycy. Doprawiamy solą oraz cukrem. Trzy minuty smażymy.
  • Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka.
  • Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na połówki i dodajemy do warzyw.
  • Marchew obieramy, myjemy, kroimy w słupki i przekładamy na patelnie.
  • Następnie dodajemy przecier, curry, chili, kostkę warzywną, podlewamy wodą i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
  • Na koniec wlewamy jogurt, trzy minutki gotujemy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Nowy smak fasolki. Doskonały pomysł na jesień
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d38vwbo

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
d38vwbo
Więcej tematów
d38vwbo