ycipk-3dknm3
ycipk-3dknm3

Kotlety mielone z kiszoną kapustą. Miękkie i soczyste

Przepis

Mielone z kiszoną kapustą to pyszny pomysł, jak odmienić obiadowy klasyk. Do mięsa nie musimy dodawać bułki tartej, a kotlety zamiast smażyć, gotujemy na parze. Więcej pomysłów na pyszne dietetyczne dania znajdziecie na blogu "Dietolog".

Trwa ładowanie...
ycipk-3dknm3
Zdjęcie Dietolog
Podziel się
Składniki
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1 duża biała cebula
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżka oliwy

Dodatki:

  • ziemniaki z wody
  • surówka z kiszonej kapusty
Przepis

Mięso przekładamy do dużej miski. Cebulę siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę, aż się zeszkli. Kapustę odsączamy z nadmiaru soku (ale nie trzeba jej mocno odciskać) i siekamy. Do mięsa dodajemy ostudzoną cebulkę, kapustę, jajko i doprawiamy szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Z mięsnej masy formujemy 12 równych, okrągłych kotletów i przekładamy je do naczynia do gotowania na parze (albo do sitka). Gotujemy na parze 25-30 minut. Podajemy z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3dknm3
ycipk-3dknm3
ycipk-3dknm3