Trwa ładowanie...
d45yv10
27-02-2018 17:09

Sałata rzymska z mango i pstrągiem. Kolorowa mieszanka na lepszy humor

Przepis

Dla tęskniących za słonecznym i ciepłym latem, odrobina koloru na talerzu. Pyszne połączenie ryby, sałaty i tropialnego owocu to pomysł na ekspresowy posiłek. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Ostoja Lasu".

d45yv10
3.1
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
www.ostojalasu.pl
Źródło: www.ostojalasu.pl
Składniki
  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 1 mango
  • 2 filety z pstrąga
  • 1/4 melona
  • 1/2 słoiczka kaparów z zalewy
  • 1-2 pomidory malinowe
  • 3-4 papryczki kolorowe mini
  • kilka plastrów polędwicy wędzonej
  • sól, pieprz

Sos:

  • 3 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • 5-6 łyżek ulubionego oleju roślinnego
Przepis

Sałatę dokładnie umyć i porwać na mniejsze kawałki. Filety z pstrąga osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą i pieprzem (można skropić także sokiem z cytryny). Ugotować na parze lub podpiec w piekarniku. Surową polędwicę pokroić w mniejsze plasterki i przesmażyć na suchej patelni. Mango, melon i pomidory pokroić w kostkę. Czas na sos. Wszystkie składniki łączymy w zakręconym słoiku. Mieszanką polewamy sałatkę.
Zobacz także: ziemniaki duchesse

Polecamy wideo: Kosmiczny owoc niebawem na naszych stołach? To możliwe

Sałata rzymska z mango i pstrągiem. Kolorowa mieszanka na lepszy humor
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
18

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45yv10
d45yv10
d45yv10
d45yv10
Więcej tematów
d45yv10