Trwa ładowanie...
d23f6pw
25-05-2022 07:46

Roladki z kurczaka z pieczarkami. Chrupiące i pyszne

Przepis

Mięsne roladki to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów lub pieczonego mięsa. Są efektowne, bardzo smaczne, a przy tym łatwe w przygotowaniu. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d23f6pw
1.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

5-6

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag sera żółtego
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • mąka pszenna do panierki
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów.
  • Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.
  • Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z kurczaka z pieczarkami. Chrupiące i pyszne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d23f6pw
d23f6pw
d23f6pw
d23f6pw
Więcej tematów
d23f6pw