Nadziewane kieszonki z kurczaka. Pyszne i aromatyczne
Kieszonki z kurczaka wypełnione smakowitym farszem to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Danie pięknie się prezentuje na talerzu i jest proste w przygotowaniu. Przepis z bloga "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Zrób w filecie kieszonkę i natrzyj go dokładnie przyprawą. Szparagi zblasznuj. (wystarczy wrzucić je na wrzątek i gotować około 2 minut, po czym zalać zimną wodą). Kieszonki nadziewamy serem, salami i szparagami. Obtaczamy kieszonki w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż skórka się zarumieni. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy patelnię i dusimy około 15-20 minut. W trakcie duszenia można delikatnie podlać bulionem lub wodą (około 1/2 szklanki). Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze