Trwa ładowanie...
d1994uj
d1994uj

Nadziewane kieszonki z kurczaka. Pyszne i aromatyczne

Przepis

Kieszonki z kurczaka wypełnione smakowitym farszem to doskonała propozycja na rodzinny obiad. Danie pięknie się prezentuje na talerzu i jest proste w przygotowaniu. Przepis z bloga "Marta M.".

1.3
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Marta M.
Składniki
  • 3 duże filety z kurczaka
  • przyprawa Vegeta Natur do oprószenia fileta
  • kilka szparagów
  • kilka plastrów mozzarelli
  • kilka plastrów salami
  • mąka pszenna do obtoczenia fileta
  • olej do smażenia
Przepis

Zrób w filecie kieszonkę i natrzyj go dokładnie przyprawą. Szparagi zblasznuj. (wystarczy wrzucić je na wrzątek i gotować około 2 minut, po czym zalać zimną wodą). Kieszonki nadziewamy serem, salami i szparagami. Obtaczamy kieszonki w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż skórka się zarumieni. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy patelnię i dusimy około 15-20 minut. W trakcie duszenia można delikatnie podlać bulionem lub wodą (około 1/2 szklanki). Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Nadziewane kieszonki z kurczaka. Pyszne i aromatyczne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
3
Share
d1994uj
d1994uj
d1994uj
d1994uj
Więcej tematów
d1994uj