Trwa ładowanie...
d476dkw

Roladki schabowe. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach

Przepis

Sprawdzony przepis na roladki schabowe z żółtym serem i szynką. Przygotowanie roladek jest proste i szybkie. Roladki najlepiej smakują z ziemniaczanym puree i ulubioną surówką np. z porów lub białej kapusty.

1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • 6-7 plastrów sera żółtego
  • 6-7 plastrów szynki
  • olej
  • bułka tarta
  • majeranek
  • ciemny sos do pieczeni
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso kroimy w plastry, rozbijamy przez folię tłuczkiem, solimy z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser.
  • Na ser kładziemy plastry szynki i dwa podłużne plastry ogórka.
  • Zawijamy mięso w roladki i spinamy wykałaczkami.
  • Roladki posypujemy majerankiem, oprószamy bułką tartą.
  • Obsmażamy z każdej strony na gorącym oleju, by lekko się zrumieniły, a potem dusimy około 30 minut.
  • Sprawdzamy, czy są miękkie. Ciemny sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • Roladki polewamy gorącym sosem. Najlepiej smakują z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki schabowe. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d476dkw

Podziel się opinią

3
Share
d476dkw
d476dkw
d476dkw
d476dkw
Więcej tematów
d476dkw