Trwa ładowanie...
d11n6m6
23-09-2014 23:00

Roladki z kurczaka z szynką i serem

Przepis

Roladki z kurczaka to smaczna propozycja na świąteczny obiad. Podaj do nich frytki pieczone w piekarniku i surówkę z kapusty pekińskiej.

d11n6m6
4.0
(22 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 sztuki fileta z kurczaka
  • 4 plastry szynki wiejskiej
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • do smaku sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia

Surówka:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2-3 zielone ogórki
  • 1 puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • majonez
  • sól, pieprz
Przepis

Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki i sera. Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Można podawać z frytkami i surówką kapusty pekińskiej z koperkiem.

Surówka: Ogórki umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Koperek drobno posiekać, a kapustę pekińską pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez (ilość wg upodobań). Doprawić solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik Mania20

Roladki z kurczaka z szynką i serem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11n6m6
d11n6m6
d11n6m6
d11n6m6
Więcej tematów
d11n6m6