Roladki z kurczaka z szynką i serem

Roladki z kurczaka to smaczna propozycja na świąteczny obiad. Podaj do nich frytki pieczone w piekarniku i surówkę z kapusty pekińskiej.

Roladki z kurczaka z szynką i seremRoladki z kurczaka z szynką i serem

Składniki

  • 4 sztuki fileta z kurczaka
  • 4 plastry szynki wiejskiej
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • do smaku sól, pieprz, papryka
  • olej do smażenia

Surówka:

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 2-3 zielone ogórki
  • 1 puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • majonez
  • sól, pieprz

Przepis

Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki i sera. Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Można podawać z frytkami i surówką kapusty pekińskiej z koperkiem.

Przepis

Surówka: Ogórki umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Koperek drobno posiekać, a kapustę pekińską pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez (ilość wg upodobań). Doprawić solą i pieprzem.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości