Roladki z kurczaka z szynką i serem
Roladki z kurczaka to smaczna propozycja na świąteczny obiad. Podaj do nich frytki pieczone w piekarniku i surówkę z kapusty pekińskiej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Surówka:
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2-3 zielone ogórki
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- majonez
- sól, pieprz
Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki i sera. Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Można podawać z frytkami i surówką kapusty pekińskiej z koperkiem.
Surówka: Ogórki umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Koperek drobno posiekać, a kapustę pekińską pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez (ilość wg upodobań). Doprawić solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik Mania20
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze