Roladki z żółtym serem
Choć takie połączenie może się wydawać nieco karkołomne, zapewniamy, że smak zachwyca. Roladki schabowe faszerowane pastą jajeczną są delikatne, miękkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg schabu
- 15 dag sera żółtego
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 duża cebula
- 3 łyżki majonezu
- pieprz, sól
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka
- olej do smażenia
Przepis
- Mięso kroję na plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
- Jajka ugotowane obieram, drobno kroję, dodaję majonez, sól, pieprz, obraną, drobno pokrojoną, usmażoną cebulę oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam.
- Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. Mięso zwijam w roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl