Roladki z żółtym serem
Choć takie połączenie może się wydawać nieco karkołomne, zapewniamy, że smak zachwyca. Roladki schabowe faszerowane pastą jajeczną są delikatne, miękkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg schabu
- 15 dag sera żółtego
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 duża cebula
- 3 łyżki majonezu
- pieprz, sól
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka
- olej do smażenia
- Mięso kroję na plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
- Jajka ugotowane obieram, drobno kroję, dodaję majonez, sól, pieprz, obraną, drobno pokrojoną, usmażoną cebulę oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam.
- Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. Mięso zwijam w roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze