Letnia zapiekanka z papryką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- • 1 podłużna bułka pszenna
- • 50 g startego sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
- • 8 pieczarek
- • 1 cebula
- • papryka żółta, czerwona, zielona
- • mały kwiatek brokuła
- • ząbek czosnku
- • Kilka plasterków chorizo lub salami
- • Łyżka oliwy
Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści. Gotową zapiekankę można polać ketchupem.Smacznego!
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze