Trwa ładowanie...
d3hc0fv
10-08-2015 12:07

Letnia zapiekanka z papryką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3hc0fv
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • • 1 podłużna bułka pszenna
  • • 50 g startego sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
  • • 8 pieczarek
  • • 1 cebula
  • • papryka żółta, czerwona, zielona
  • • mały kwiatek brokuła
  • • ząbek czosnku
  • • Kilka plasterków chorizo lub salami
  • • Łyżka oliwy
Przepis

Bułkę posmarować przekrojonym ząbkiem czosnku, aby nabrała aromatu. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie, następnie ułożyć na bułce i posypać obficie serem. Papryki i kiełbaskę i brokuła pokroić i położyć na wierzchu. Zapiekankę włożyć na kilka minut do piekarnika (najlepsza będzie funkcja grill), aż ser się rozpuści. Gotową zapiekankę można polać ketchupem.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik gastrosfera

Letnia zapiekanka z papryką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
Więcej tematów
d3hc0fv