Wyśmienita przekąska na domową imprezę. Zachwyci wszystkich gości
Rolada z salami i śmietankowego serka świetnie prezentuje się na stole i doskonale smakuje. Przygotowanie tej przekąski nie zajmie wam więcej niż kwadrans. Wypróbujcie koniecznie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 20 dag plastrów salami
- 1 serek śmietankowy
- 4 duże rzodkiewki
- 1/3 pęczka szczypiorku
- Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.
- Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
- Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
- Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.
- Następnie zwijamy roladę, owijamy folią i chłodzimy w lodówce dwie godziny.
- Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze