WP

Kociołek wypełniony mięsem i warzywami. Posmakuje całej rodzinie - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Gulasz to danie znane i lubiane na całym świecie. Niemal w każdej kuchni świata znajdziemy podobne do siebie przepisy. Nic w tym dziwnego. W końcu do sycąca i pożywna potrawa, którą możemy przyrządzić w jednym garnku.

Składniki
  • 500 g wieprzowiny (np. łopatki)
  • 500 g ziemniaków
  • 15 g mąki pszennej
  • 400 ml bulionu
  • 3 cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 5 pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • słodka papryka
  • liście laurowe
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przepis

Mięso kroimy w drobne kawałki, po czym obtaczamy w mące i smażymy przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Oddzielnie dusimy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do bulionu dodajemy mięso, zeszkloną cebulę i paprykę oraz pokrojone pomidory i ziemniaki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odrobinę majeranku, liści laurowych i słodkiej papryki. Całość dusimy na małym ogniu przez ok. 80 minut.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP