Tuszonka w słoiku
Przepis
Tuszonka to rodzaj mięsnej konserwy. Niegdyś była bardzo popularna, dziś to nieco zapomniany wyrób. Tuszonkę możemy przyrządzić w domu.
4.1
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Źródło: "Domowe wędliny"
Składniki
Przepis
Mięso opłukać i pokroić na małe kawałki. Włożyć do pojemnika i wymieszać z przyprawami rozdrobnionymi w moździerzu, wodą i żelatyną (czosnek pokroić w plasterki). Odstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie farsz przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować przez 3 dni – pierwszego dnia 2½ godziny, drugiego – 2 godziny, a trzeciego – 1 godzinę.
Więcej przepisów znajdziesz w książce "Wedliny domowe" Stanisława Klimaja i Henryka Rajchelta
Źródło: Materiały prasowe
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Tuszonka w słoiku
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
110
14
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.