Trwa ładowanie...
d43v2h2
27-11-2020 13:20

Zupa fasolowa. Sycąca i pełna smaku

Przepis

Konkurencja dla tradycyjnej grochówki. Dzięki dużej ilości warzyw jest sycąca i pełna smaku. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Zupę doprawiamy chili, czosnkiem, solą i pieprzem. Doskonale rozgrzeje nawet w chłodny dzień.

d43v2h2
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 szklanka białej fasoli
  • pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por)
  • dwa ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 2-3 ziemniaki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • płatki chili
  • kawałek wędzonego boczku
  • opcjonalnie: pół puszki pomidorów
Przepis
  • Fasolę namaczamy na noc w wodzie, następnego dnia gotujemy ją (bez soli), aż będzie lekko miękka.
  • Dodajemy boczek, pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki i selera naciowego, przyprawiamy do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem.
  • Gotujemy pół godziny.
  • Pod koniec gotowania możemy dodać zblendowane pomidory i płatki chili. Zupa wyjdzie pyszna.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa fasolowa. Sycąca i pełna smaku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d43v2h2
d43v2h2
d43v2h2
d43v2h2
Więcej tematów
d43v2h2