Roladki wołowe z rusztu. Mięso wyjdzie soczyste i miękkie
Szukasz pomysłu na rodzinny obiad? Ewa Wachowicz proponuje tym razem mięciutkie i soczyste wołowe roladki z żółtym serem. Przygotowane w ten sposób mięso będzie się rozpływać w ustach. Roladki możesz podać z ziemniaczanym puree i ulubioną surówką. Gwarantujemy, że będzie pysznie.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
⦁ wołowina na pieczeń
⦁ sól
⦁ pieprz
⦁ 2 łyżeczki oregano
⦁ 3 ząbki czosnku
⦁ 1 szalotka
⦁ kilka plasterków boczku
⦁ kilka plasterków sera żółtego
⦁ olej do skropienia
Przepis
Mięso rozciąć tak, by powstał możliwie jak największy płat. Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano, nałożyć drobno posiekany czosnek oraz szalotkę. Ułożyć plastry boczku, a na boczku ser żółty. Zwinąć roladę. Związać dratwą (co 2-3 cm zrobić pętelkę). Przy każdym sznurku wbić patyczek do szaszłyka i pokroić w plastry (ciąć między pętlami). Skropić olejem i upiec na ruszcie (3-4 minuty z każdej strony, następnie mięso powinno odpocząć).