Trwa ładowanie...
d2bks60
d2bks60

Roladki wołowe z rusztu. Mięso wyjdzie soczyste i miękkie

Przepis

Szukasz pomysłu na rodzinny obiad? Ewa Wachowicz proponuje tym razem mięciutkie i soczyste wołowe roladki z żółtym serem. Przygotowane w ten sposób mięso będzie się rozpływać w ustach. Roladki możesz podać z ziemniaczanym puree i ulubioną surówką. Gwarantujemy, że będzie pysznie.

Oceń jako pierwszy:
d2bks60
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
fot. Grzegorz Kozakiewicz
Archiwum prywatne
fot. Grzegorz Kozakiewicz
Składniki

⦁ wołowina na pieczeń
⦁ sól
⦁ pieprz
⦁ 2 łyżeczki oregano
⦁ 3 ząbki czosnku
⦁ 1 szalotka
⦁ kilka plasterków boczku
⦁ kilka plasterków sera żółtego
⦁ olej do skropienia

Przepis

Mięso rozciąć tak, by powstał możliwie jak największy płat. Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano, nałożyć drobno posiekany czosnek oraz szalotkę. Ułożyć plastry boczku, a na boczku ser żółty. Zwinąć roladę. Związać dratwą (co 2-3 cm zrobić pętelkę). Przy każdym sznurku wbić patyczek do szaszłyka i pokroić w plastry (ciąć między pętlami). Skropić olejem i upiec na ruszcie (3-4 minuty z każdej strony, następnie mięso powinno odpocząć).

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki wołowe z rusztu. Mięso wyjdzie soczyste i miękkie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2bks60

Podziel się opinią

3
Share
d2bks60
d2bks60

d2bks60
d2bks60
d2bks60