Boczek pieczony na Wielkanoc. Miękki i aromatyczny
Choć boczek to prawdziwa kaloryczna bomba, od czasu do czasu, warto się na niego skusić. Oczywiście najlepszym pomysłem będzie upieczenie boczku w domu z dodatkiem ulubionych przypraw. Ten mięsny mięsny specjał zadowoli najbardziej wybredne podniebienia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
- Schłodzony boczek zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
- Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 140 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze