Trwa ładowanie...
d1syb5g

Boczek pieczony na Wielkanoc. Miękki i aromatyczny

Przepis

Choć boczek to prawdziwa kaloryczna bomba, od czasu do czasu, warto się na niego skusić. Oczywiście najlepszym pomysłem będzie upieczenie boczku w domu z dodatkiem ulubionych przypraw. Ten mięsny mięsny specjał zadowoli najbardziej wybredne podniebienia.

4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Boczek pieczony na Wielkanoc. Miękki i aromatyczny
123RF
Składniki
  • boczek chudy ok. 1 kg
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majeranku
  • czosnek granulowany
  • papryka słodka mielona
  • jałowiec
Przepis
  • Natrzyj boczek przyprawami i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
  • Schłodzony boczek zroluj jak baleron (za pomocą sznurka) i zrób na skórce dekoracyjne nacięcia.
  • Włóż boczek do brytfanny, podlej wodą i wstaw na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 140 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Boczek pieczony na Wielkanoc. Miękki i aromatyczny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1syb5g

Podziel się opinią

Share
d1syb5g
d1syb5g
d1syb5g
d1syb5g
Więcej tematów
d1syb5g