Bób duszony z boczkiem. Prosty przepis, który pokochasz
Sezon na bób zbliża się wielkimi krokami. Najsmaczniejszy jest oczywiście młody bób. Można z niego przygotować wiele pyszności - zupę, sałatkę czy pastę do kanapek. Świetnie smakuje również z patelni, lekko podduszony z boczkiem i czosnkiem. Palce lizać!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Rozgrzać tłuszcz, lekko zrumienić na nim czosnek, wrzucić bób i posiekaną pietruszkę.
- Wlać 2 szklanki wody, wrzucić pokrojony w kostkę boczek, posolić i popieprzyć.
- Przykryć i dusić do miękkości.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze