Bób duszony z boczkiem. Prosty przepis, który pokochasz
Sezon na bób zbliża się wielkimi krokami. Najsmaczniejszy jest oczywiście młody bób. Można z niego przygotować wiele pyszności - zupę, sałatkę czy pastę do kanapek. Świetnie smakuje również z patelni, lekko podduszony z boczkiem i czosnkiem. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Rozgrzać tłuszcz, lekko zrumienić na nim czosnek, wrzucić bób i posiekaną pietruszkę.
- Wlać 2 szklanki wody, wrzucić pokrojony w kostkę boczek, posolić i popieprzyć.
- Przykryć i dusić do miękkości.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl